Trots mardrömsstart - Liverpool tog tre nya poäng

Liverpool fortsätter att plocka trepoängare i Premier League. Trots en mardrömsstart slog man Newcastle hemma på Anfield med 3-1.

I Liverpool inledde Jordan Henderson och Roberto Firmino på bänken till förmån för Divock Origi och Alex Oxlade-Chamberlain.

Hemmalaget på Anfield fick en mardrömsstart. I den sjunde minuten tog Newcastle ledningen efter ett kanonskott från Jetro Willems.

Liverpool kom dock tillbaka. I 28:e minuten frispelade Andy Robertson Sadio Mané som elegant prickade in kvitteringen.

Med åtta minuter kvar till paus tvingades Divock Origi lämna planen - han ersattes av Roberto Firmino.

Med fem minuter kvar av första fick Anfield jubla på nytt. Mané löpte sig fri i straffområdet och efter att Newcastles målvakt, Martin Dubravka, fumlat i sin utrusning så kunde Liverpool-anfallaren enkelt stöta in 2-1 i öppen kasse.

Bortalaget fick ett fint läge att kvittera när Christian Atsu skickade in ett inlägg till Emil Krafth i straffområdet. Svensken fick dock inte riktigt ordning på mottagningen och avslutet gick högt över från nära håll. Kraft blev dessutom utbytt efter 67 minuters spel.

Strax efter svensken lämnade planen kunde Liverpool utöka målskörden och punktera matchen. Firmino serverade läckert fram Mohamed Salah inne i straffområdet och egyptiern kunde behärskat placera in 3-1.

Newcastle var aldrig riktigt nära att hota utan Liverpool kunde ta en komfortabel seger och därmed femte raka trepoängaren i Premier League.

Liverpool: Adrian - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain - Salah, Mane, Origi.

Newcastle: Dubravka - Krafth, Schär, Lascelles, Dummett, Willems - Hayden, Shelvey, Atsu, Almiron - Joelinton.