POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
25v

Trotsade tränarens beslut - nu bötfälls Chelsea-målvakten med miljonbelopp

Foto: Bildbyrån.

Kepa Arrizabalaga trotsade sin tränares order.
Nu straffas han med en veckolön i böter.
Enligt The Guardian motsvarar det drygt 2,3 miljoner kronor.

Chelsea-målvakten Kepa Arrizabalaga skapade stora rubriker i fotbollsvärlden då han under förlängningen i ligacupfinalen mot Manchester City, vägrade att bli utbytt då tränaren Maurizio Sarri stod redo att byta in Willy Caballero.

Arrizabalaga hade tidigare under matchen sett ut att besväras av någon typ av skada, men då Sarri ville skifta målvakt inför straffsparksläggningen protesterade målvakten – och stod helt enkelt kvar på planen.

Det hela slutade med att Caballero fick sätta sig på bänken igen – och italienaren Sarri fick ett vredesutbrott.

På grund av agerandet straffas nu den spanske målvakten av klubben med en veckolön i böter. Beslutet meddelades natten mot tisdagen av Chelsea.

Enligt den ansedda tidningen The Guardian innebär det ett bötesbelopp på runt 190 000 pund, motsvarande cirka 2,3 miljoner svenska kronor, som målvakten i stället får donera till klubbens CSR-projekt Chelsea Foundation.

- Jag var väldigt glad över att få spela min första cupfinal för Chelsea under gårdagen (söndagen) och jag var väldigt stolt över lagets insats. Jag har tänkt mycket mer på gårdagens händelse. Med lite distans till det, även om det skedde ett missförstånd, så gjorde jag ett stort misstag i och med sättet jag hanterade situationen på. Jag ville ta tillfället i akt att helt och hållet be om ursäkt till tränaren, till Willy, till mina lagkamrater och till klubben. Det har jag gjort nu och jag vill även erbjuda samma ursäkt till fansen. Jag kommer lära mig av det här och acceptera alla typer av straff eller disciplinära åtgärder som klubben tycker är lämplig, säger Arrizabalaga i en kommentar på klubbens hemsida.

Matchen vanns av Manchester City på straffar.

Publicerad 2019-02-26 kl 07:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå