Tuchel sågar Gallagher efter röda kortet: "Du kan inte ta den duellen"

Conor Gallagher tog ett tidigt rött kort i Chelseas 2-1-seger mot Leicester City.
Nu sågas han av tränaren Thomas Tuchel.
- Du kan inte ta den duellen när du redan har ett gult kort efter 20-25 minuter, säger Tuchel till BBC.

När Chelsea under lördagseftermiddagen besegrade Leicester City med 2-1 hemma på Stamford Bridge i London fick man en mardrömsstart. I samband med en Chelsea-hörna i den 28:e minuten lyckades Leicester genom yttern Harvery Barnes ställa om till kontring. Då valde Conor Gallagher, som redan hade tagit ett gult kort sex minuter tidigare, att riva ner Barnes.

Det resulterade i att Gallagher fick sitt andra gula kort på sex minuter och fick syna det röda kortet. Något han sågas för av sin tränare Thomas Tuchel efter matchen.

- Du kan inte ta den duellen när du redan har ett gult kort efter 20-25 minuter. Det var ett tydligt gult kort och det gav oss ett stort underläge. Det fanns ingen anledning för honom att ta det beslutet, säger Tuchel, som tillbringade matchen på läktaren på grund av avstängning, till BBC efter matchen.

Raheem Sterlings två mål gav Chelsea tre poäng, men det var nära att bara bli en poäng då gästernas Ayoze Perez träffade ribban med ett tungt avslut i slutet av matchen.

Publicerad 2022-08-27 kl 18:57