Tuchels Chelsea ångar på - vann trots dråpligt självmål från Rüdiger

Chelsea ledde matchen mot Sheffield United med 1-0.
Då passade Antonio Rüdiger in bollen i eget (!) mål, men Chelsea kunde vinna matchen ändå.
- Jag är väldigt glad när vi vinner, säger Timo Werner.

Thomas Tuchel hade inlett sin sejour i Chelsea med sju av nio möjliga poäng, och efter en derby-seger mot Tottenham väntade en tuff bortamatch mot Sheffield United.

Och Chelsea trodde sig ha fått en riktig mardrömsstart på matchen när Ben Chilwell rev ned en Sheffield-spelare i straffområdet, men efter en VAR-koll dömdes den bort på grund av offside. Chelsea hade det fortsatt lite tufft under halvleken, men skulle ta ledningen.

Med bara några minuter kvar av första halvleken spelade Chilwell en bra passning till Timo Werner som i sin tur hittade Mason Mount. Mount fick en passning snett inåt bakåt och la in bollen säkert med vänstern.

I början på den andra halvleken skulle Sheffield United kvittera när Antonio Rüdiger försökte passa hem bollen till målvakten Edouard Mendy som var på väg ut. Rüdigers passning gick därför rätt in det egna målet och självmålet var ett faktum.

Strax därefter fick Chelsea en straff när Werner revs ned, och straffen satt Jorginho dit säkert. 2-1 Chelsea. Det blev inga flera mål i matchen, och Thomas Tuchel tog sin tredje raka seger med Chelsea och är fortsatt obesegrad. Nu är Chelsea femma i Premier League, bara en poäng bakom Liverpool på fjärde plats.

- Jag är väldigt glad när vi vinner och har gjort två assist, men som anfallare vill du göra mål. Det var länge sedan och jag har inte haft en sådan här lång torka i karriären. Målen kommer komma, säger Timo Werner till Sky Sports efter matchen.

Sheffield: Ramsdale - Basham, Egan, Bryan - Bogle, Lundstram, Norwood, Fleck, Lowe - McBurnie, Burke

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen, Zouma - James, Jorginho, Kovacic, Chilwell - Mount, Giroud, Werner