Tungt City malde ner nykomlingen

Manchester City har värvat tungt för att vinna ligatiteln, och fick en perfekt start på säsongen med tre poäng mot nykomlingen Brighton and Hove Albion.

Pep Guardiola spelade tre av sina nyförvärv från start i Ederson, Kyle Walker och Danilo.

City tog direkt kommandot och hade mycket boll, men utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Knappa halvtimmen in slog Gabriel Jesus in bollen i mål för City, men använde handen och fick ta med sig ett gult kort istället för säsongens första mål. Jesus fick ett jätteläge att nicka in bollen från nära håll bara minuter senare, men Brightons målvakt stod för en mycket fin räddning. 0-0 stod sig i paus, och matchbilden var väntad. City med mycket bollinehav, men utan utdelning

Brighton visade större ambitioner efter paus, men det var City som skapade halvlekens första heta lägen. En boll i nät som dömdes bort för offside, och sedan tog Agüero till vara på en lös bakåtpassning som dock resulterade i ett svagt avslut långt utanför.

Ganska omgående efteråt var Brighton framme och hotade med flera fina möjligheter, utan att lyckas få in bollen.

City tog tillbaka initiativet och fortsatte att pressa Brighton, men det skulle till ett misstag i Brightons försvar för att nollan skulle spräckas. City högg direkt och det var Agüero som fick möjligheten att revanschera sig från första halvlek. Den här gången gjorde han inget misstag och satte säkert 1-0 efter 70 minuters spel.

Kort därefter satte Brightons Lewis Dunk en stenhård nick i mål. Dessvärre i eget mål och City hade på under fem minuter skaffat sig en bekväm tvåmålsledning med kvarten kvar att spela. Efter det kontrollerade City matchen tämligen lätt och även om det inte var någon propagandafotboll från deras sida var det aldrig tal om något annat än tre poäng för storklubben.

Brighton: Ryan - Bruno, Dunk, Duffy, Suttner - Brown, Propper, Stephens, March - Gross; Hemed.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Kompany, Otamendi, Danilo - Fernandinho, Silva, De Bruyne - Jesus, Aguero.