Tungt för Everton - blåstes på seger

Everton gjorde fem mål i hemmamatchen mot Newcastle i Premier League-fotbollen. Men tre dömdes bort och oavgjort, 2—2, var som en förlust för Liverpoollaget.

Två av de tre underkända målen borde, att döma av tv-repriserna, ha godkänts. Victor Anichebes nick i 78:e minuten tog i ribbans underkant och var innanför mållinjen, men domaren vinkade avvärjande. En stund innan hade dessutom Marouane Fellaini felaktigt vinkats av för offside när han satte det som alla trodde var 2—1. I första halvlek fick Nikica Jelavic ett mål bortdömt för offside. Den gången var det helt rätt.

När Anichebe hittade rätt i 88:e minuten trodde hemmafansen att Everton skulle ta sin rättmätiga trepoängare. Men i anfallet efter gjorde Demba Ba 2—2 med sitt andra mål för kvällen. Det första var Newcastles tusende mål i Premier League.

Leighton Baines gjorde Evertons första — godkända — mål.

Publicerad 2012-09-17 kl 23:04