Tungt för United - tappade segern i slutsekunderna mot Leicester

Manchester United såg ut att gå mot seger i kvällens möte med Leicester.
Men i matchens sista sekunder snuvade Harry Maguire de rödklädda på de två extrapoängen.

Serieledaren Manchester City hade tidigare under lördagen slagit Bournemouth med hela 4-0 hemma på Etihad Stadium, vilket satte press på Manchester United att ta en seger mot Leicester för att kunna haka på i toppstriden.

Med både Matteo Darmian och Antonio Valencia borta valde Uniteds manager José Mourinho att starta med Victor Nilsson Lindelöf på högerbacksplatsen mot Leicester. Zlatan Ibrahimovic fick fortsatt vänta på sin första ligastart, då han återigen placerades på bänken efter att ha spelat från start i veckans ligacupmöte med Bristol City.

Mötet med Leicester började dock tungt för United. I den 27:e minuten tog hemmalaget ledningen efter en snabb kontring, där Riyad Mahrez spelade fram Jamie Vardy som från nära håll inte gjorde något misstag när han rullade in 1-0 för de blåklädda.

United skulle dock kvittera strax innan paus. I den 40:e minuten fick Juan Mata till ett välplacerat skott som letade sig in vid Kasper Schmeichels vänstra stolpe till 1-1.

I den andra halvleken skulle United även ta ledningen i matchen. Mata klev på nytt fram när han vackert skruvade in en frispark i den 60:e minuten.

United såg ut att gå mot segern, och den sista kvarten av matchen fick man dessutom spela med en man mer efter att inbytte Daniel Amartey, tidigare i Djurgården, blivit utvisad efter sitt andra gula kort. Men Leicester skulle resa sig trots det numerära underläget.

I de sista skälvande sekunderna av stopptiden lyckades Harry Maguire stöta in 2-2 från nära håll och rädda en poäng för Leicester.

Krysset gör att United nu har hela 13 poäng upp till Manchester City med halva ligan spelad. I nästa omgång ställs man mot Burnley hemma på Old Trafford på klassiska ”Boxing day”, 26 december.

Starelvor:

Leicester: Schmeichel, Simpson, Maguire, Morgan, Fuchs, Iborra, Ndidi, Mahrez, Albrighton, Gray, Vardy

Manchester United: De Gea, Lindelöf, Jones, Smalling, Young, Matic, Pogba, Mata, Lingard, Martial, Lukaku.