Tungt poängtapp för Chelsea - utbuat på Stamford Bridge

Chelsea fick bara oavgjort hemma mot Everton.
Hemmalaget fick klara sig utan anfallstrion Romelu Lukaku, Timo Werner och Callum Hudson-Odoi som samtliga testat positivt för covid-19.

Det råder coronakaos i England. Fyra matcher har hittills skjutits upp. Under torsdagen spelar Chelsea hemma mot Everton i Premier League. Londonlaget har stora sjukdomsbesvär där minst fyra spelare testat positivt för covid-19 och missar matchen.

Kai Havertz saknades också, men hans provsvar har ännu inte offentliggjorts.

- Kai mår inte bra. Han har inte testat positivt än men vi inväntar svaret och därför beslutade vi att inte ta ut honom i matchtruppen, säger tränaren Thomas Tuchel till klubbens hemsida.

Istället var det amerikanen Christian Pulisic som fick chansen som central anfallare.

Chelsea tryckte på ordentligt under inledningen och Mason Mount hade matchens bästa möjlighet efter en dryg halvtimmes spel, men Pickford i bortamålet stod för en bra räddning.

Ställningen i paus var 0-0.

Efter 70 minuters spel kom ledningsmålet för Chelsea. Mason Mount kom fri i straffområdet och hittade en yta vid den första stolpen fram till 1-0.

Men Everton kom tillbaka och kvitterade bara fyra minuter senare. Jarrad Branthwaite målskytt för Liverpool-laget.

Chelsea jagade ett segermål men de offensiva avbräcken blev tydliga för Chelsea som buades ut av delar av hemmapublken efter 1-1 mot Everton. Chelsea är fortsatt trea i Premier League men tappar nu på toppduon Manchester City och Liverpool.

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rüdiger - James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso - Mount, Pulisic, Ziyech.

Everton: Pickford - Holgate, Keane, Branthwaite - Kenny, Doucouré, Gomes, Godfrey - Iwobi, Simms, Gordon.

Publicerad 2021-12-16 kl 22:41