TV: Adebayors drömmål och klackassist räddade Spurs CL-hopp

Tottenham är med i striden om Champions League-spel. Det kan man tacka Emmanuel Adebayor för.

En seger för Chelsea hade inneburit Champions League (minst kval) i höst. Tottenham hoppades på tre poäng som skulle peta bort Arsenal och tar över deras Champions League-plats i tabellen.

Hemmalaget började bäst. I den elfte minuten satte Oscar 1-0 med pannan efter en hörna där Gary Cahill nickade fram bollen.
Oscar har verkligen hittat målformen när det behövs som mest. På sina första 29 matcher gjorde han ett mål i ligan. Nu har han gjort tre på de fyra senaste matcherna.

Kvitteringen kom från Tottenhams Emmanuel Adebayor. Han drev själv upp bollen från mittlinjen och smekte, från långt håll, in den i det bortre krysset.

Men några minuter senare stod Fernando Torres för ett fint förarbete och frispelade sedan Ramires som återtog ledningen.

Med elva minuter kvar kom kvitteringen. Emmanuel Adebayor klackade fram Gylfi Sigurdsson som placerade in 2-2 i målvaktens bortre hörn.'