TV: Arsenal mot tredjeplatsen - kvitterade sent mot United

Manchester United och Arsenal delade på poängen när lagen möttes på Old Trafford. Arsenal kvitterade sent i matchen och har nu övertaget i kampen om tredjeplatsen.

Men det var Manchester United som tog ledningen i matchen. Efter 30 minuter tog Ander Herrera till vara på ett inlägg från Ashley Young. Spanjoren satte högerfoten på bollen och gjorde 1-0 med en fin volley som David Ospina i Arsenalmålet inte kunde rädda.

Arsenal hade i den första halvleken oerhört svårt att skapa några chanser av värde mot ett Manchester United som däremot spelade inspirerat och hade bud på fler mål.

I den andra halvleken vaknade dock Arsenal till liv. Olivier Giroud var med cirka 30 minuter kvar av matchen nära att kvittera för bortalaget, men hans avslut från nära håll blev för löst och De Gea i United-målet klarade.

Just De Dea fick en stund senare lämna planen på grund av en skada. Spanjoren ersattes i målet av Victor Valdes som därmed fick göra sin United-debut.

Valdes fick ingen rolig start då Arsenal kvitterade strax efter hans entré. Ett skott av Theo Walcott från högerkanten styrdes via Uniteds Tyler Blackett och in i mål bakom en överraskad Valdes. Målet bokfördes som ett självmål och blev det sista i matchen som alltså slutade 1-1.

Därmed är trean Arsenal fortsatt två poäng före fyran Manchester United i tabellen, med en match mindre spelad. Londonlaget, som har två matcher kvar att spela, ser alltså ut att ta den sista direktplatsen till Champions League medan United får kvala.

Se målen från toppmatchen i Sporten-sändningen i spelaran ovanför.

Publicerad 2015-05-17 kl 19:33