TV: Arsenal sänktes efter ful armbåge: "Hundra procent frispark"

Chelsea tog en övertygande seger i derbyt mot Arsenal och vann med 3-1, men det viktiga 1-0-målet blev omdiskuterat.
- Hundra procent frispark, säger Arsène Wenger på presskonferensen.

Chelsea tog tre blytunga poäng i Londonderbyt mot Arsenal under lördagen. Chelsea tog ledningen i en omdiskuterad sekvens redan i den 12:e minuten då Marcos Alonso nådde högst på en ribbretur och nickade in 1-0 bakom Cech, samtidigt som hans armbåge träffade Bellerin i huvudet. Bellerin föll medvetslös till marken och fick bytas ut.

"Gunners" orkade aldrig resa sig från den inledande smällen och i stället var det Chelsea som öste på framåt.

I den andra halvleken var Eden Hazard på spelhumör och var på väg igenom tidigt, men Koscielny stod för en fantastisk brytning. Det dröjde dock inte många minuter innan Hazard fick revansch när han rann igenom hela Arsenals försvar och lyfte in 2-0.

Arsenals målvakt Petr Cech stod sedan för en riktig tavla när han renade bollen rakt på Cesc Fabregas som kallt lyfte in 3-0 mot sitt gamla lag. Girouds reducering på övertid blev därmed betydelselös, och Chelsea leder nu Premier League med hela tolv poäng.

Efter matchen hade lagens båda managers, föga förvånande, olika uppfattningar om 1-0-målet.

- Det första målet var hundra procent frispark och det var farligt spel. Men det tar inte någonting ifrån Chelseas insats, sa Wenger efteråt.

- I England, i den här ligan så är det där alltid mål. Han hoppade högre än Bellerin. Att höra det här i England gör mig förvånad. I Italien skulle det kanske varit frispark, svarade Conte enligt The Independent.

Se Wenger kommentera händelsen i spelaren ovan.