TV: Arsenal slog Man City efter dubbla Özil-assist - se målen

Om Mesut Özil är i bra form?
Jodå.
Tysken assisterade till båda målen när Arsenal besegrade Manchester City med 2—1 — och har nu ett svårslaget passningsrekord inom räckhåll.

Många håller Mesut Özil som en världens bästa mittfältare. När Arsenal slog Manchester City med 2-1 på hemmaplan i måndagskvällens stormöte i Premier League och tog rygg på serieledande Leicester visade tysken att han kan leva upp till lovorden.

27-åringen låg nämligen bakom det mesta för Arsenal.

Först passade han fram till Theo Walcotts förlösande 1-0-mål efter en halvtimme, och med ett fåtal sekunder kvar av första halvlek smekte han sedan fram bollen till målkungen Oliver Giroud - som behärskat dunkade in 2-0.

Med tio minuter kvar reducerade Yaya Touré elegant till 1-2, men närmare än så kom aldrig City.

De båda målpassningarna innebär att Özil nu assisterat till smått otroliga 15 mål på 17 ligamatcher i höst. Alla tiders assistrekord i Premier League innehar en annan Arsenalspelare. 2002-2003 noterade Thierry Henry 20 assist, men det under en hel säsong. Mycket tyder alltså på att Özil inom kort tar över rollen som ligans historiska passningskung.

I och med segern är Arsenal bara två poäng bakom Leicester i tabelltoppen. City är trea, sex poäng från förstaplatsen.