TV: Arsenal vaknade - men Chelsea höll undan

Chelsea rivstartade i derbyt mot Arsenal. Ett Arsenal som tog en halvlek på sig innan de vaknade. Det räckte inte. Chelsea vann med 2-1.

Chelsea vann derbyt mot Arsenal med 2-1 på ett snöigt Stamford Bridge i en match där det anfölls åt samma mål i båda halvlekar. Chelsea rivstartade och hade 2-0 i paus. Arsenal kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och var ytterst nära att nå kvittering. I slutminuten kastade sig Chelseas Gary Cahill och slog bort bollen framför en framrusande Walcott.

Hemmalaget fick alltså en riktig smakstart då Juan Mata dunkade in 1-0 redan efter fem minuters spel. Spanjoren fick en fin boll av Azpilicueta och löpte fram och dunkande in bollen i nättaket. Arsenals manager Arsene Wenger var riktigt missnöjd med att spelet fått fortgå då Coquelin låg skadad på plan. Strax innan hade förövrigt Oliver Giroud en jättechans för Arsenal.

Vid 2-0 spelade Mata fram Ramires som blev sopren framför mål men istället för att skjuta väntade han in situationen varvid han fälldes av målvakten Szczesny. Lampard slog in straffen.

I andra halvlek var matchbilden en annan. Theo Walcott som sprungit offside hela första halvlek slapp flaggan i 58.e och rusade istället igenom Chelseas försvar och placerade in reduceringen.

Rafael Benitez lät förövrigt en nysnaggad Fernando Torres starta i matchen medan Demba Ba började på bänken.

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Coquelin, Wilshere, Walcott, Diaby, Cazorla, Giroud

Chelsea: Cech, Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole, Ramires, Lampard, Mata, Hazard, Oscar, Torres.