TV: Arsenal vände - men tappade och förlorade poäng

Arsenal vände Southamptons 1-0 till 2-1-ledning men matchen kvitterades omgående och serieledarna tappade viktiga poäng i toppstriden.

I medierapporterna efter bråket på Southamptons träning rapporterades bland annat att José Fonte skadat sig när Dani Osvaldo skallat honom.
Några allvarligare huvudskador såg han inte ut att lida av när Arsenal kom på besök.

I den första halvleken skickade Luke Shaw in ett inlägg från vänster och Fonte använde just huvudet för att nicka in 1-0.

I den andra halvleken vände Arsenal. Olivier Giroud satte kvitteringen och kort därefter var det dags igen. Mesut Özil spelade fram Santi Cazorla som sköt 2-1.

Ledningen blev dock kortvarig. Adam Lallana kvitterade direkt efter Cazorlas 2-1-mål.
När Arsenal jagade segermål drog Mathieu Flamini på sig en onödig utvsning. 2-2 blev slutresultatet och poängförlusten innebär att Arsenal nu får hålla tummarna för att deras lokalrivaler Tottenham kan sno poäng av Manchester City på onsdagen. City-seger innebär att de tar över serieledningen.

Publicerad 2014-01-28 kl 23:01