TV: Arsenals makalösa vändning i Londonderbyt - satte fem mål på raken

Hårt kritiserade Arsenal bjöd på en galen vändning i derbyt mot Tottenham 0-2 blev 5-2 för Arsene Wengers lag.

Vilken fiaskostart för Arsenal. Oturligt också. Redan efter fem minuter sköt Louis Saha ett tämligen löst skott som dock studsade via mittbacken Vermaelens häl och in i mål.

Sedan hände något mycket kontroversiellt. Gareth Bale sprintade in i straffområdet och fälldes av en utrusande Szczesny. Eller? På reprisbilderna var det mycket svårt att avgöra huruvida målvakten egentligen nuddade walesaren eller om denne i själva verket förstärkte falet i form av en filmning.

Oavsett vad: Förre Arsenalspelaren Emmanuel Adebayor klev fram till straffpunkten och trots att Szczesny chansade åt rätt håll nådde han inte den välslagna straffen. Klädsamt av Adebayor att inte fira målet, till skillnad från den infamösa planrusningen när han sänkte just "the Gunners" för Manchester Citys räkning för några år sedan.

Men Bacary Sagna svarade med ett nickmål till 1-2 precis före paus. Plötsligt fick Arsenal kontakt. Och det var bara början. Direkt i nästa anfall pricksköt Robin van Persie, skyttekungen, in 2-2.

Sedan slog han till - Tomas Rosicky. Efter 48 mållösa matcher i Premier League fixade tjecken 3-2 och fullbordade därmed en vansinnig vändning. Detta var mittfältarens första ligamål sedan januari 2010, då han hittade rätt mot Bolton.

Av bara farten fortsatte Arsenal sin offensiv. Den här gången höll Robin van Persie undan två backar och lade sedan fram bolen i en tom yta framför straffområdet. Där döck den blixtsnabbe Theo Walcott upp och lyfte vackert in 4-2 med en delikat chipp. I nästa anfatryckte han in 5-2 också.

Snacka om en sanslös match på Emirates. En som inte hängde med i svängarna var Scott Parker. Den engelska landslagsmittfältaren fick sitt andra gula och slapp vara med om de sista minuterna av förnedringen.

Publicerad 2012-02-26 kl 22:10