TV: Balotelli startade på bänken - då vann Liverpool

Efter 2—1 hemma mot West Bromwich på lördagen — första segern i Premier League-fotbollen sedan i augusti — kan Liverpool börja blicka uppåt i tabellen.

Den usla starten för vårens ligatvåa, tre förluster på de sex första omgångarna, fick såväl experter som Liverpool-anhängare att börja tvivla.

Var det redan dags att ge upp hoppet om en framskjuten placering? Klart är i alla fall att laget saknar Barcelona-flyktade målkungen Luis Suárez, den tyngst bidragande orsaken till förra säsongens succéartade andraplats. Då snittade Liverpool drygt 2,5 gjorda mål per match.

Före lördagens möte hade laget mäktat med blott 1,33 mål per match.

Feldömd straff

Anfallsvärvningen Rickie Lambert spelade från start och var ständigt på språng, men var inte effektiv när han fick läge. I stället var det Adam Lallana som gav hemmalaget ledningen i 45:e minuten efter väggspel med Jordan Henderson.

Tio minuter in i den andra halvleken blev West Bromwichs anfallare Saido Berahino omkullsparkad av Liverpoolförsvararen Dejan Lovren utanför straffområdet. Men Berahino ramlade in i straffområdet och domaren Michael Oliver pekade på straffpunkten. Berahino tog själv hand om den feldömda straffen och kvitterade med säsongens femte mål.

Liverpool kom emellertid tillbaka. Fem minuter efter 1—1-målet föll Raheem Sterling i straffområdet, men i stället för att vinka på åtgärd från domaren kom han upp på fötter och serverade Jordan Henderson till 2—1. Jonas Olsson var för tredje ligaomgången i rad utanför West Bromwichs matchtrupp.

Newcastle segerlöst

Segern kom lägligt för Liverpool efter onsdagens 0—1-förlust mot Basel i Champions League och betyder att laget klättrade till sjätte plats i tabellen.

I toppen gick Manchester City upp på andra plats efter 2—0 borta mot Aston Villa. City dominerade matchen, men det dröjde till 82:a minuten innan Yaya Touré spräckte målnollan. Touré fick bollen några meter utanför straffområdet, höll i den och avancerade några meter innan han pricksköt 1—0 mellan två hemmaförsvarare. Sergio Agüero avgjorde matchen sex minuter senare.

City är två poäng bakom serieledande Chelsea, som har spelat en match mindre och möter Arsenal på söndag.

Efter sju omgångar är Newcastle fortfarande utan seger. På lördagen spelade laget 2—2 borta mot Swansea. Papiss Cissé kvitterade två gånger om för Newcastle.

Sunderland tog säsongens första seger genom 3—1 hemma mot Stoke. Sebastian Larsson spelade från start i Sunderland men blev utbytt i 71:a minuten.

I sportsändningen överst i artikeln kan du se målen.

Liverpool: Mignolet, Manquillo, Lovren, Skrtel, Moreno, Gerrard, Henderson, Lallana, Coutinho, Sterling, Lambert
Bänk: Jones, Toure, Johnson, Lucas, Markovic, Borini, Balotelli

West Bromwich: Foster, Gamboa, Lescott, Dawson, Pocognoli, Dorrans, Morrison, Gardner, Brunt, Sessegnon, Berahino
Bänk: Myhill, McAuley, Mulumbu, Blanco, Yacob, Baird, Samaras

Publicerad 2014-10-04 kl 17:13