TV: Berbatov njuter efter målrekordet: "Jag är givetvis mycket nöjd"

Dimitar Berbatov höjde upp fem fingrar mot publiken på Old Trafford. Bulgaren tangerade målrekordet i Premier league-fotbollen genom att sparka in fem mål mot Blackburn.
United vann med 7—1 och leder nu ligan.

Det var Dimitar Berbatovs lördag i Manchester. Han sparkade in bollar från alla möjliga lägen och kunde fått ta till även den andra handens fingrar för att räkna ihop alla mål.

Men det stannade vid en full hand, fem fullträffar.

Det var ändå rekordbra, en tangering av rekordet för flest antal mål i en Premier league-match. Berbatov delar nu rekordet med namn som Andy Cole, Alan Shearer och Jermain Defoe.

United i serieledning

Men Berbatov tog målrekordet med ro:

- När man är anfallare brukar folk bara titta på målen man gör. För mig handlar det mer om hur jag spelar, framspelningarna jag gör, hur jag samarbetar med de andra spelarna. I dag gjorde jag mål och jag är givetvis mycket nöjd, sade den 29-årige bulgaren efter sin målshow.

United toppar nu tabellen, två poäng före Arsenal som på lördagen slog Aston Villa med 4—2 på bortaplan. Chelsea kan dock ta tillbaka serieledningen vid bortaseger mot Newcastle under söndagen.

Mål av Larsson

Sebastian Larsson gjorde ett mål när Birmingham fick 1—1 borta mot Fulham. Larsson hittade rätt med ett högerskott i den 20:e minuten. Johan Elmander blev mållös, men stod för en högklassig klackpassning när Bolton vände 0—2 till 2—2 mot Blackpool.

West Bromwich stod för lördagens största skrällseger när det blev vinst med 4—1 borta mot Everton. Liverpool-laget gjorde ett själv mål och fick Mikel Arteta utvisad efter en knapp timmes spel. Albions avslutade också matchen med tio man, men Youssouf Mulumbu fick syna det röda kortet först i den 89:e minuten.

I övrigt vann Wolverhampton hemma mot Sunderland (3—2), Sylvan Ebanks-Blake avgjorde i den 89:e minuten.

Manchester City fick bara 1—1 borta mot Stoke sedan Matthew Etherington kvitterat i slutskedet.

West Ham vann enkelt hemma mot Wigan 3—1.