Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Besegrade cancern - fick bära kaptensbindeln mot United

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jonas Gutiérrez bekämpade testikelcancern och tog sig tillbaka till fotbollsplanen. Då hyllades han med massiva applåder och fick bära kaptensbindeln i förlustmötet med Manchester United.

Den tuffe argentinaren har varit en av Newcastlefansens stora favoriter sedan sin ankomst till klubben 2008. Och bedrövelsen var givetvis stor när han under fjolåret på nytt diagnosticerades med cancer, metastaser från ett tidigare sjukdomsutbrott, och tvingades ägna hela säsongen åt att genomgå behandlingar för att få bukt med situationen. Men Gutiérrez lyckades återigen övervinna svårigheterna, han friskförklarades och på onsdagen blev det comeback i Premier League.

Till supportrarnas stora glädje. När 31-åringen symboliskt nog fick ta emot klubbens kaptensbindel före avspark var det minst sagt rörande känslor inne på Saint James' Park och Jonas Gutiérrez hyllades i flera minuter. Och i själva spelet visade han snart att han var lika laddad som alltid. Något som ledde fram till ett gult kort redan efter ett par minuter.

Sportsligt sett såg det också länge ut att kunna bli Newcastles kväll. Laget höll undan för Manchester United och hade 0-0 när ordinarie tid nästan var slut, men precis i slutskedet gick det åt skogen. Efter slarv i försvaret lyckades Ashley Young  komma åt bollen och slå in den i tom bur, vilket innebar 1-0 och seger för United.

Publicerad 2015-03-04 kl 22:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons