TV: Blytungt för Arsenal - släppte in kvittering i sista stund

1-0 Watson 18' (str)
1-1 Arsjavin 40'
1-2 Bendtner 44'
2-2 Självmål 81'

Skulle Arsenal fortsätta på den inslagna vägen var frågan inför mötet med Wigan? Senast blev det seger mot Chelsea i derbyt - nu väntade en viktig fajt på bortaplan. Men Arsene Wenger valde att göra en uppsjö av ändringar. Samtliga derbymålskyttar bänkades, Robin van Persie stod utanför Londonlagets trupp, och Nicklas Bendtner fanns med från start.

Kanske var det just därför som Wigan började bäst. Efter 18 minuter satte Watson 1-0 på straff. Upprinnelsen var att N'Zogbia löpt över hela planen och lurat två Arsenalbackar med en finfin tvåfotare. Fällningen kom på gränsen till straffområdet - och avblåsningen lär debatteras framöver.

Men med två snabba mål tog Arsenal ändå täten före pausvilan. Andrej Arsjavin och Nicklas Bendtner slog till med bara fyra minuters mellanrum - och ordnade en 2-1-ledning för Londonlaget.

Tyvärr för deras del hettade det till ordentligt i slutet av matchen. Först åkte ovan nämnda N'Zogbia ut. Sedan kvitterade Wigan via ett självmål signerat Arsenalbacken Squillaci.

Poängtapp för Arsenal i ett läge där de kunnat gå upp jämsides med Manchester City och Manchester United i tabelltoppen.

Wigan: Al Habsi, Stam, Gary Caldwell, Alcaraz, Gohouri, Thomas, Diame, Cleverley, Watson, N'Zogbia, Rodallega.

Arsenal: Fabianski, Eboue, Squillaci, Koscielny, Sagna, Diaby, Rosicky, Denilson, Bendtner, Chamakh, Arshavin.

Publicerad 2010-12-30 kl 11:11