TV: Boruc hjärnsläpp: bjöd på Arsenal-mål

Artur Boruc hade hittills bara släppt in fem mål i Premier League.

Mot Arsenal bjöd han på det sjätte.

Artur Boruc

Det var efter dryga tjugo minuters spel på Emirates Stadium i London som bortalaget Southamptons polske målvakt Artur Boruc tog emot en bakåtpassning.

Därefter är det oklart hur Boruc resonerade.

Fel blev det i alla fall hur som helst.

Målvakten pressades av fransmannen Olivier Giroud, beslutade sig för att göra en Cruyff-fint, och en till. Och en till.

Till slut hade målvakten trasslat in sig totalt och Giroud kunde retfullt enkelt sno åt sig bollen vid Boruc fötter och rulla in 1-0 i öppet mål.

En tung start för målvakten som efter det fick tåla ironiska jubel från hemmapubliken så fort han lyckades skjuta ut bollen.

Boruc stod dessutom för en riktig groda i matchen mot Stoke för inte allt för längesedan. På en utspark från målvakten Asmir Begovic ställdes Boruc helt och studsen innebar ett baklängesmål redan efter 13 sekunder.

Matchen då? Ja, Arsenal släppte aldrig greppet och utökade ledningen med fem minuter kvar - återigen genom fransmannen Olivier Giroud, denna gång på straff.

Segern innebar att Arsenal behåller serieledningen, fyra poäng för Liverpool som tidigare under dagen fick en poäng i derbyt mot Everton.

Bilder från matchen hittar du 8:45 in i klippet

Publicerad 2013-11-23 kl 16:47