TV: Chelsea hakar på i toppen - vände och vann i stormötet

Martin Skrtel gav gästerna en drömstart.

Sedan vaknade Chelsea - och vände på steken.

Samuel Eto'o satte segermålet för Chelsea.

Helgens kanske, på förhand, största möte i Premier League-spelet var det mellan Chelsea och Liverpool.

Mycket av förhandssnacket hade som väntat också handlat om skyttekungen Luis Suarez - men redan efter fyra minuters spel var den en betydligt mer oväntad Liverpool-spelare som klev fram som målskytt.

På en frispark in mot hemmalagets straffområde, var just Suarez på bollen med pannan, innan mittbacken Martin Skrtel var på tårna och skyfflade in bortalagets ledning från nära håll.

José Mourinhos mannar svarade dock omgående. 1-1 kom genom Eden Hazard som mycket läckert och bestämt tryckte in kvitteringen med en höger insida, helt otagbart för Mignolet i Liverpools mål.

Minuterna senare var det dags igen för hemmalaget. Efter ett inspel från höger höll sig Samuel Eto'o framme och stötte in 2-1 för Chelsea.

Första halvlekens resultat stod sig också - och Liverpool inkasserade därmed sin andra raka förlust.

Efteråt handlade dock mycket om flertalet tveksamma situationer under matchen. Bland annat ville Liverpool haft straff när Luis Suarez blev fälld av Samuel Eto'o i straffområdet.

På övertid hettade det sedan till rejält efter att Chelseas Oscar gått in med en riktigt ful tackling mot Lucas Leiva som reagerade kraftigt och slagsmålet var inte långt borta. De båda klarade sig dock utan röda kort.

För Chelsea innebär resultatet att man skuggar Manchester City och Arsenal i tabelltoppen.

Inslaget från matchen börjar cirka 06.15 in i klippet.

Publicerad 2013-12-29 kl 18:54