TV: Chelsea segrare i ligacupfinalen - England stor matchhjälte: "En enorm insats"

Women´s Superleague

Landslagssvenskorna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i Chelsea bärgade under lördagskvällen en historisk titeln.
Bethany Englands 2-1-mål i slutminuten bäddade för klubbens första ligacuptitel någonsin.
- Jag ska inte ljuga, jag hade inte klarat av en förlängning. Mina ben är så trötta, säger tvåmålsskytten Bethany England enligt BT Sport.

Chelsea, med landslagsbackarna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i startelvan, ställdes under lördagen mot Arsenal i finalen i ligacupen. Chelsea hade inför matchen bland annat två Women's Super League-titlar på meritlistan, precis som två FA-cuptitlar, men ingen seger i ligacupen, något storklubben hoppades på att bärga den här kvällen.

Det började också väldigt bra för Chelseas del.

Anfallsstjärnan Bethany England öppnade redan i åttonde minuten målskyttet genom att ge Chelsea ledningen med sitt 20:e mål den här säsongen i alla turneringar. Anfallaren slog till från nära håll i straffområdet.

25-åringen England skulle få ett ypperligt läge att utöka. I den 29:e minuten spelade Jonna Andersson in briljant boll in till Bethany England som bara skulle sätta pannan till, men nicken precis utanför stolpen.

Matchen stod länge och vägde efter Chelseas ledningsmål men tillslut kom en kvittering. Från Arsenals Leah Williamson. Utjämnat! Men Chelsea och Bethany England skulle komma tillbaka. I 91:a minuten steg hon fram igen och avgjorde matchen med sitt 2-1-mål. Ett mål som bäddade för Chelseas Jonna Andersson och Magdalena Erikssons första titeln i Ligacupen.

- Jag ska inte ljuga, jag hade inte klarat av en förlängning. Mina ben är så trötta, säger tvåmålsskytten Bethany England enligt BT Sport och fortsätter:

- Det är en enorm insats från tjejerna. Vi gillar att göra saker så svårt som som möjligt så när vi satte 2-1 i slutminuten var helt galet.

Chelseas tränare Emma Hayes berättar att vinna ligacupen har varit en barndomsdröm.

- Vi visste att det skulle bli en tuff final men vi visar en inställning som gör att vi vinner idag, säger Emma Hayes enligt BT Sport.

Se Chelseas 1-0-mål i tweeten nedan.

Arsenal: Zinsberger, Evans, Quinn, Schnaderbeck, McCabe, Williamson, Roord, Van de Donk, Nobbs, Miedema, Foord.

Chelsea: Berger, Bright, Ingle, England, Ji, Reiten, Eriksson, Mjelde, Kerr, Cuthbert, Andersson.

Publicerad 2020-02-29 kl 20:29