Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Chelsea startar utredning om övergreppen

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ateve Atkins på dagens presskonferens.

Den förre Chelsea-spelaren Gary Johnsson fick betalt för att hålla tyst om övergreppen.
Nu startar klubben en utredning.
- Vi kommer att lämna över all information till FA, säger klubbens kommunikationschef Steve Atkins på en presskonferens.

Det var i den brittiska tidningen Daily Mirror som den numera 57-årige Johnson berättade om de övergrepp han utsatts för under tiden som junior i Chelsea.

- Jag kände skam, och tyckte att min hela barndom togs ifrån mig. De sena tonåren var kaos, rent kaos, sa han till tidningen.

Nu har Londonklubben beslutat sig för att börja samarbeta med det engelska fotbollsförbundet FA och man har därför sjösatt en egen utredning.

- Vi gjorde ett uttalande häromdagen där vi klargjorde att vi gör vår egen utredning vad gäller ärendet. När den är färdigställd kommer vi att lämna vidare all information till FA som en del av deras, större utredning, säger klubbens kommunikationschef Steve Atkins på en presskonferens.

Fallet med Gary Johnsson är ett i raden av tidigare fotbollsproffs som alla träff fram och vittnat om sexuella övergrepp. FA har därför startat en telefonlinje och 350 samtal från personer med liknande erfarenheter inkom omgående.

- Vi fortsätter att uppmuntra de som blivit utsatta för sexuella övergrepp att anmäla det, oavsett hur länge sedan det var som det skedde, sa polischefen Simon Baily i en kommentar på FA:s hemsida.

Se en del av presskonferensen med Atkinson i klippet.

Publicerad 2016-12-02 kl 18:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons