TV: Chelsea vann Londonderbyt - efter målfest borta mot Spurs

Chelsea drog det längsta strået i toppmötet med Tottenham. Efter fem mål i den andra halvleken.

Chelsea

En svängig, intensiv, målrik toppmatch i Premier League mellan Tottenham och Chelsea slutade med bortaseger för Chelsea med 4-2.

William Gallas i Tottenhamförsvaret nickade i 18:e minuten inåt mitten efter en hörna - till perfekt läge för Chelseas Gary Cahill som sköt stenhårt på volley, 1-0.

Gallas fick revansch direkt efter paus då han från nära håll nickade in kvitteringen. Men sen rensade Gallas lite slarvigt vid ett nytt inspel och Juan Mata kunde sätta 2-2.

Chelsea visade under hela matchen prov på snabbt och rörligt anfallsspel, inte minst när Mata sprang perfekt i djupled bara tre minuter efter kvitteringen, Mata var säker i friläget i den 69:e minuten. Serieledarna tog ledningen. Fjärde målet kom sedan när klockan passerat 90.

Tottenham: Friedel, Walker, Gallas, Caulker, Vertonghen, Huddlestone, Sandro, Lennon, Sigurdsson, Dempsey, Defoe.

Bänken: Lloris, Adebayor, Naughton, Dawson, Falque, Livermore, Townsend.

Chelsea: Cech, Ivanovic, Luiz, Cahill, Cole, Ramires, Mikel, Oscar, Hazard, Mata, Torres.

Bänken: Turnbull, Romeu, Lampard, Moses, Sturridge, Azpilicueta, Bertrand.