TV: City krossade Newcastle - tar in på Chelsea i toppen

Det blev en riktig skrattmatch för Manchester City när Newcastle gästade Etihad Stadium. Hemmalaget vann med 5-0 och tog in på Chelsea i toppen.

Manchester City fick en drömstart hemma mot Newcastle. Redan efter 30 sekunder blev Edin Dzeko fälld i straffområdet och Sergio Aguero fick chansen från elva meter. Argentinaren var iskall och slog bollen lågt i det högra hörnet.

I den 12:e minuten ökade Samir Nasri på till 2-0 för hemmalaget. Ett spelsuget City fortsatte att ösa på och i den 21:a minuten satte Edin Dzeko dit 3-0.

I den andra halvleken fortsatte målen att ramla in bakom Tim Krul i Newcastles mål. Med två minuters mellanrum, 51:a och 53:e, blev David Silva tvåmålsskytt och utökade Citys ledning till 5-0.

Efter en timmes spel gjorde Wilfried Bony efterlängtad debut i Manchester City när han bytte med Aguero. I den 75:e minuten fick han ett jätteläge att måla i debuten när han blev frispelad, men Krul räddade med en benparad.

Matchen slutade 5-0 och Manchester City tog tre bombsäkra poäng. Efter Chelseas poängtapp tidigare under lördagen skiljer nu fem poäng i toppen av Premier League.

Publicerad 2015-02-22 kl 11:08