TV: City kvar i serieledning efter säker seger

Sergio Agüero låg med två mål bakom Manchester Citys 3-0-seger mot Stoke. Laget toppar alltjämt Premier League före lokalkonkurrenten United.

Efter en knapp halvtimmes spel, under vilken City hade haft flest chanser, tog hemmalaget dessutom ledningen. Bollen gick från David Silva till Yaya Touré som slog in den framför mål. Vincent Kompany såg ut att toucha den vidare till Sergio "Kun" Agüero som ur misstänkte offsideläge stötte in bollen i mål.

Stokespelarna protesterade, men domaren dömde mål. På reprisbilderna var det svårt att avgöra om domslutet var riktigt eller inte.

Några minuter senare snodde Adam Johnson bollen från Dean Whitehead och slog till direkt med vänstern från långt boll - stenhårt och otagbart för Thomas Sörensen. 2-0 City.

Nio minuter in i andra halvlek utökade Agüero till 3-0 med sitt andra mål för kvällen - Stoke hade inte mycket att sätta emot.

Att City leder ligan vid den här tiden på året har inte hänt sedan 1929.

Publicerad 2011-12-22 kl 00:03