TV: City snodde poäng på Anfield efter supermiss

Två försvarsmissar av Liverpool såg till att Manchester City fick 2-2 på Anfield.

Fabio Borini mot Kolarov

Martin Skrtel gjorde 1-0 för Liverpool mot Manchester City. Men det är för missen fram till Citys 2-2 som han kommer bli ihågkommen. Skrtel spelade en blind pass bak till sin målvakt Jose Reina då Carlos Tevez kom emellan och snodde bollen, sprang förbi Reina och placerade in kvitteringen.

Liverpool som lät 17-årige Raheem Sterling göra debut från start fick en bra start då just Skrtel nickade in 1-0 efter 33 minuters spel efter en hörna från Steven Gerrard.

1-1 kom efter 63 minuter. Yaya Toure utnyttjade Martin Kellys slarv i straffområdet och skickade med kraft in 1-1 bakom Pepe Reina.

Men bara tre minuter senare svarade Liverpool. Luis Suarez förvaltade en frispark på bästa möjliga sätt när uruguayanen skruvade in 2-1 till hemmalaget.

Men det blev alltså ny kvittering efter att Skrtel spelat bollen till Tevez.

Liverpools Lucas Leiva klev av redan efter ett par minuters spel. Det är oklart varför han klev av med han haltade och det finns självklart risk att han känner av något av den knäskada som höll honom borta nästan hela förra säsongen. Jonjo Shelvey ersatte.

Se Sporten i toppen med alla målen från matchen!

Liverpool: Reina, Kelly, Johnson, Coates, Skrtel, Lucas, Allen, Gerrard, Borini, Suarez, Sterling
Avbytare: Jones, Enrique, Carroll, Henderson, Carragher, Shelvey, Downing

Man City: Hart, Kolo Toure, Kompany, Zabaleta, Milner, Kolarov, De Jong, Yaya Toure, Nasri, Balotelli, Tevez
Avbytare: Pantilimon Lescott Savic Silva Rodwell Razak Dzeko

Publicerad 2012-08-26 kl 21:28