Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Conte stöttar Wenger: "Han gör ett väldigt bra jobb"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Antonio Conte hyllas efter succén med Chelsea. Managerkollegan Arsene Wenger har det desto tuffare just nu - men backas upp av Conte.
- Han är en väldigt bra manager, en av de bästa i världen, säger italienaren.

I över 20 år har Arsene Wenger tränat Arsenal. Men efter den senaste tidens svaga resultat, som kulminerade med 1-5 mot Bayern München i Champions League i veckan, är fransmannen kanske mer ifrågasatt än någonsin tidigare. Wengers kontrakt med klubben går ut efter säsongen och fler och fler engelska experter menar nu att det är dags för managern att tacka för sig.

För managerkollegan Antonio Conte är det en omvänd situation. Italienaren hyllas stort efter att ha kommit in i Chelsea i somras och tagit laget mot Premier League-titeln. Conte uttrycker nu sitt stöd för Wenger.

- Jag har stor respekt för honom som manager och person. Han har gjort ett mycket bra jobb i 20 år och han gör ett mycket bra jobb. När du är tränare för att väldigt bra lag är du alltid under press i varje ögonblick. Han är en väldigt bra manager, en av de bästa i världen. Jag har stor respekt för honom. Hans lag är väldigt starkt. Det är viktigt, glöm inte jobbet som tränaren och spelarna har gjort tidigare. Som de gör nu också, säger Conte.

Chelsea ställs mot Wolverhampton i FA-cupens åttondelsfinal under lördagen. Antonio Conte menar att det är fullt fokus även på den turneringen för Premier League-serieledaren.

- Jag vill vinna alla tävlingar varje säsong. Det kommer inte att bli enkelt. Men såklart vill vi vinna båda. Du måste ha en vinnarmentalitet och när du är i Chelsea måste du ha den ambitionen, säger Conte.

Se ett längre utdrag ur Contes presskonferens inför FA-cupmötet med Wolverhampton i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-17 kl 19:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons