TV: Delad poäng i stormötet - Costa kvitterade i 91:a

Mötet mellan Chelsea och Manchester United blev en böljande historia som slutade 1-1 sedan Diego Costa kvitterade för hemmalaget i den 91:a minuten.
- Deras sena mål gör att det känns som en förlust, säger Uniteds målgörare Jesse Lingard till Viasat.

Även fast inget av lagen hade någon större möjlighet att ta hem årets Premier League-titel så var det ändå ett prestigefyllt möte som väntade på Stamford Bridge under söndagseftermiddagen.

Det var gästerna som öppnade bäst och Chelsea hade stora problem att spela sig ur Uniteds välfungerande presspel.

Drygt 20 minuter in i matchen skapade Anthony Martial matchens första farliga målchans då han med ett välplacerat skott tvingade Thibaut Courtois till en jätteräddning.

Den belgiske målvakten tippade dock - med fingerspetsarna - bollen till en hörna och just hörnstatistiken ledde United med 0-6 när halvvägs in i den första halvleken.

Hemmalaget åt sig sedan sakta men säkert in i matchen och bland andra hade Diego Costa och Oscar varsinn fullgod möjlighet att sätta Chelsea i förarsätet.

I slutet av den första halvleken var det i stället Chelsea som dominerade matchen och John Terry höll sig framme och fick på ett bra avslut. Det stoppades dock av Daley Blind och reprisbilderna visar att holländaren stoppade bollen med hjälp av handen, men domaren valde att bortse från detta och Chelseaspelarna fick nöja sig med en hörnspark.

Den andra halvleken gick till en början i samma mönster som den första - det vill säga att lagen turades om att hålla i taktpinnen.

Med halvtimmen kvar att spela tvingades Kurt Zouma lämna planen - utburen på bår - efter att han vridit till knäet i ett onaturligt läge.

In i hans plats kom Gary Cahill och engelsmannen han knappast bli varm i kläderna innan Courtois fick blocka bollen ur nätmaskorna.

På Borthwick-Jackson inspel från vänster vinklade Wayne Rooney bak bollen till Jesse Lingard som skickligt vred upp kroppen och dunkade upp bollen i nättaket.

- Jag tänkte inte så mycket utan vände bara upp och lyckades få in den. Nu i efterhand känns det tungt att vi inte fick med oss tre poäng och deras sena mål göratt det känns som en förlust, säger Lingard till Viasat.

Lagkamraten Juan Mata - som utsågs till matchens lirare - är inne på samma spår.

- Vi var verkligen nära en seger i dag, men när deras mål kom så sent hann vi inte hitta ännu ett mål. Jag tycker vi spelade en väldigt bra fotboll i dag och det märks att den senaste tidens resultat fått oss att agera med ett större självförtroende, säger Mata till Viasat.

Efter målet sjönk United allt längre ner i plan samtidigt som Chelseas jakt på ett kvitteringsmål blev allt ivrigare.

Efter flera räddningar i världsklass tvingades David de Gea tillslut kapitulera sedan Diego Costa tagit sig runt De Gea och lagt in målet som betydde 1-1.

Manchester United tappar därmed två mycket viktiga poäng i jakten på en topp fyra-placering medan Chelsea är kvar på en 13:e plats i tabellen.

Se målen från matchen i sportsändningen ovan.