TV: Delad pott i Londonderbyt mellan Arsenal och Spurs

Det blev delad pott mellan ärkerivalerna Arsenal och Tottenham i Premier League. Matchen slutade 1-1 på Emirates Stadium.

Harry Kane gjorde sitt sjätte mål på fyra matcher.
Det gav en poäng för Tottenham i Londonderbyt mot Arsenal, 1—1, på Emirates Stadium.

Den engelska landslagsanfallaren Harry Kane fick det inte att stämma när fotbollshösten rullade i gång.

Nu har Tottenham-stjärnan varvat upp. 22-åringen följde upp målen mot Bournemouth (tre), Aston Villa och Anderlecht med 1—0 mot Arsenal på Emirates Stadium. Hemmaförsvaret försökte ställa Kane offside men fick i stället se honom förvalta ett friläge ur vänsterinnerposition.

Länge såg det ut som om målet skulle räcka till tre poäng mot en slarvig och trubbig tabelltvåa — men så fick Mesut Özil lite utrymme på högerkanten. Den tyska spelfördelarens inlägg dalade ned på inhoppande vänsterbacken Kieran Gibbs fot: 1—1 i den 77:e minuten.

- Vi spelade riktigt bra. Det skulle ha varit trevligt om vi hade kunnat hålla ledningen men all "cred" till Arsenal, sade Kane i Viasats sändning.

I och med poängen tog sig Tottenham förbi West Ham, upp på femte plats i tabellen. Arsenal fortsätter att hålla jämna steg med Manchester City.

Guzan nickade bort
Premier League-ettan besökte jumbon Aston Villa — men trots en bitvis massiv City-press mot hemmamålvakten Bradley Guzan slutade mötet på Villa Park 0—0.

Guzan var högst delaktig i poängen. Den svettigaste räddningen gjorde den 31-årige amerikanen på Raheem Sterlings nick från nära håll i början av andra halvlek. Den engelska landslagsanfallaren mötte Jesús Navas inlägg med kraft, men bollen gick rakt på Guzans panna och till hörna.

Vid nästa farliga nick, Fernandos på tilläggstid, tog Villa-målvakten hjälp av ribban för att freda sitt mål.

Aston Villas nytillträdde tränare Rémi Garde, som tog över efter Tim Sherwood, fick därmed en bra start på nya jobbet.

Dann nickade i mål
Crystal Palace överraskade med en 2—1-seger borta mot Jürgen Klopps Liverpool.

Yannick Bolasie gjorde 1—0 för bortalaget och Philippe Coutinho kvitterade innan Scott Dann nickade in segermålet på andra försöket i den 82:a minuten.

Tottenham: Lloris; Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Alli, Dier; Dembele, Eriksen, Lamela; Kane.

Arsenal: Cech; Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla; Campbell, Özil, Alexis; Giroud.