TV: Delad pott i Merseysidederbyt efter fantastisk tillställning

Liverpoolderbyt slutade 3-3 efter en fantastisk match.

Men efterspelet kom att handla om den tuffa tackling Suarez utsattes för.

- Mirallas borde ha blivit utvisad, sa Liverpooltränaren Brendan Rodgers enligt BBC efter matchen.

Liverpool rivstartade matchen när Coutinho kom fri vid en hörna. Helt fri kunde han stöta in 1-0 redan efter fyra minuter. En försvarsmiss av Everton. Men Everton ville inte vara sämre och kunde kvittera fyra minuter senare.

En tilltrasslad situation som Kevin Mirallas löste på bästa möjliga sätt - en volley upp i krysset.

Efter 17 minuter föll Luis Suarez ganska enkelt cirka 30 meter från Evertons mål. På den följande frisparken lyckades Suarez skruva bollen runt hela Evertons mur. 1-2 till Liverpool.

Efter ungefär en halvtimmes spel kapade Evertons målskytt Kevin Mirallas Liverpools målskytt Luis Suarez. En riktigt ful kapning. Ett solklart rött kort för belgaren, om man ser till reprisen men domaren visade bara det gula kortet. När kameramännen zoomade in Luis Suarez knä såg man två stora märken från Mirallas dobbar på Suarez knä.

Liverpools tränare Brendan Rodgers var upprörd efter matchen.

- Mirallas borde blivit utvisad. Det hade varit intressant att se vad som hade hänt om det var Surez som hade stått för den tacklingen. En sådan tackling kan förstöra en karriär, sa Rodgers efter matchen enligt BBC.

Tio minuter in i andra halvlek lyckades Luis Suarez spela fram Joe Allen som kom helt fri med målvakten, målvakten slängde sig bort från mål och det var egentligen bara för Allen att raka in den. Men bollen satte han strax utanför stolpen. Suarez var allt annat än nöjd med Allens insats.

Liverpools nya målvakt Simon Mignolet gjorde en stormatch och lyckades stoppa Evertons frilägen flera gånger. Bland annat var Romelu Lukaku helt själv med sin landsman i den 63:e minuten men Mignolet sig stor och lyckades rädda.

Men till slut fick Mignolet ge sig. Efter flera fina räddningar lyckades Lukaku få tag i en andraboll och placerade in bollen i Mignolets vänstra hörn. 2-2.

Daniel Sturridge byttes in och Liverpool siktade på att återta ledningen. Men i stället lyckades Lukaku ännu en gång visa varför han är ansedd som en av Premier Leagues största talanger. Vid en fast situation nickar 20-åringen snyggt in 3-2 till Everton. Goodison Park exploderade.

Men inbytte Sturridge skulle visa sitt värde. Liverpool fick frispark och Sturridge skarvade in bollen i bortre i 89:e minuten. 3-3. Vilket också blev slutresultatet i en av Premier Leagues bästa matcher i år.A

Liverpools anfallspar Luis Suarez och Daniel Sturridge, numera kallat SAS, ligger i delad skytteligaledning i Premier League.