TV: Demba Bas nya show - och självmålet som sänker United

Newcastle tog en överraskande och övertygande 3-0-seger mot Manchester United i kvällens toppmatch i Premier League.

Efter tre minuter fick Shola Ameobi ett ypperligt läge då han fick ett inspel från höger i fritt läge. Ameobi missade dock det hårda inspelet från Simpson och bollen gick förbi honom. Två minuter senare fick Cabaye ett bra skottläge strax utanför straffområdet men avslutet var relativt lamt och kunde hållas av Lindegaard.

I matchminut elva fick United sin första stora farlighet när Nani testade bössan utanför straffområdet. Krul parerade avslutet och hann först på sin egen retur framför Rooney. Ett par minuter senare nickade Berbatov ett flackt inlägg från Evra. Bollen såg ut att snudda vid en Newcastleförsvarare innan bollen tog i stolpen.

22 minuter hade gått då Giggs serverade en fristående Rooney. Engelsmannen fick dock inte med sig bollen i steget och chansen gick om intet.

Efter 33 minuter nickskarvade Shola Ameobi fram Newcastles målkung Demba Ba som drog till direkt på halvvolley i en snygg båge förbi Lindegaard i Uniteds mål. 1-0 till Newcastle stod sig halvleken ut.

Tidigt i den andra halvleken fick Newcastle frispark en bit utanför straffområdet. Yohan Cabaye stegade fram och fick på en magnifik träff, via en liten touch från Lindegaard, upp i ribban och in bakom mållinjen. 2-0 till Newcastle.

För att göra saker än värre gjorde Phil Jones mål i fel bur i matchens sista minut, och en redan tung kväll för United blev lite surare. Matchen slutade 3-0 till Newcastle och laget är nu fyra poäng efter Liverpool med en match mindre spelad. För United missades tillfället att komma jämsides med City. Nu är Tottenham endast tre poäng efter United i tabellen.

Newcastle - Manchester United 3-0.
Demba Ba 1-0 (33')
Cabaye 2-0 (48')
Jones, självmål 3-0 (90')