TV: Diego Costa i centrum - ordnade utvisning och segermål mot Arsenal

Arsenal släpper iväg Leicester i ligatoppen efter förlust hemma mot Chelsea. Diego Costa gjorde matchens enda mål.

Arsenals senaste möte med Chelsea slutade med två röda kort och en tung förlust.
I returen på Emirates hann det gå cirka 18 minuter innan Diego Costa sprang ifrån en trög Per Mertesacker som försökte glidtackla men istället fällde en fri Costa och domaren visade honom det röda kortet.

Arsene Wenger valde då att byta ut målskytten Olivier Giroud och sätta in Gabriel i backlinjen. Ett beslut som Giroud var uppenbart besviken över och som delar av Arsenals hemmapublik buade kraftigt åt.

- De föll ner efter utvisningen, så vi valde att trycka på högre och kunde på det sättet vinna tillbaka bollen, sade lagkaptenen John Terry efter matchen enligt TT.

En olycka kommer sällan ensam och för Arsenal blev uppförsbacken allt brantare när Branislav Ivanovic några minuter senare spelade in bollen från höger. En boll som Diego Costa mötte i straffområdet och styrde in 1-0 för Chelsea.

Arsenal pressade Chelsea och hade flera chanser trots det decimerade manskapet men gästerna höll tätt och Guus Hiddink kunde konstatera sin andra seger sedan han tog över Chelsea.

- Det var tre bra poäng och det gör att vi klättrar i tabellen. Vi har spelat för många oavgjorda på sistone så vi behövde verkligen tre poäng, sade Terry.

Publicerad 2016-01-24 kl 18:54