TV: Djupledsdelikatess när City bortaslog Newcastle

Manchester City vann med 3-1 borta mot Newcastle och knappar därmed in på Manchester United i toppen.

Mario Balotelli såg väldigt ointresserad ut i Manchesterderbyt förra helgen och managern Roberto Mancini kritiserade anfallaren efter matchen. När laget mötte Newcastle fick Balotelli inte ens plats på bänken.

Från sin läktarplats fick han se anfallskollegan Sergio Agüero sätta 1-0. Yaya Toure slog en otrolig genomskärare från mittcirkeln till en djupledslöpande Samir Nasri. Han passade, fri med målvakten, i sidled till Agüero som satte 1-0 i öppet mål.

2-0 kom 20 minuter senare när Javi Garcia nickade in bollen efter en hörna.
Sången "campione campione" hördes från bortaläktaren efter 2-0-målet men ännu har City tre poäng upp till rivalen United, som dessutom har en match mindre spelad.

Newcastle hade en mängd chanser och Joe Hart tvingades till många svåra räddningar.
I den andra halvleken fick han kapitulera. Demba Ba fick en boll i luften helt fri med Hart och nickade in 2-1-målet.

Newcastle pressade City och var inte långt från att sätta kvitteringen. Men istället stängde Yaya Toure matchen med tolv minuter kvar när han styrde in ett inspel från nära håll.

Målet blev matchens sista och därmed fick United, vars match började senare på dagen, lite press på sig.

Se Sporten medTouress fantastiska passning i klippet ovan, PL-svepet kommer 4:15 in i klippet

Publicerad 2012-12-15 kl 21:45