TV: Enmansshow av Benteke - körde över Liverpool

Liverpool hade visat gryende form, men krasschlandade med 1-3 hemma på Anfield mot Aston Villa.

Christian Benteke blev för svår för hemmalaget.

Liverpool kom till spel med en förhoppning om en tredje raka vinst för första gången på två säsonger, och det var Liverpool som öppnade matchen bäst och när Christian Benteke fick bollen i 29:e minuten hade Villa bara haft en målchans att tala om. Belgaren kontrollerade bollen med ett tillslag och från nästan stillastående placerade han in bollen intill Reinas högra stolpe. Bollen var välplacerad men kanske kunde Reina i alla fall varit närmare att rädda den än han faktiskt var.

Aston Villa fortsatte sedan att vara dödligt effektiva när deras fåtaliga chanser dök upp. Liverpool fortsatte att föra matchen men i 40:e minuten friställde Benteke Andreas Weimann med en delikat klackpassning som helt friställde Weimann som kallt placerade bollen i mål och vid sidlinjen kunde Liverpooltränaren Brendan Rodgers hålla sig för skratt

Och andra halvlek fortsatte som den första. Joe Cole tappade bollen på mittplan och Christian Benteke snappade åt sig den och sprang rakt igenom Liverpoolförsvaret innan han gjorde sitt andra mål för dagen.

Steven Gerrard fick göra ett tröstmål för Liverpool i 87:e minuten men hemmalaget var slaget. Aston Villa tog ett kliv uppåt i tabellen till fjortonde plats medan Liverpool ligger kvar som tolva.

Se Sporten med bentekes klack i klippet ovan, PL-svepet kommer 4:15 in i klippet

Publicerad 2012-12-15 kl 22:00