POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

TV: Fellaini riskerar stängas av i nio matcher - skallade ner Shawcross

Marouane Fellaini skallade Ryan Shawcross.
Nu uppger engelsk och belgisk media att han riskerar att stängas av i nio matcher.
- Han förtjänar att bli avstängd, sade David Moyes i lördags.

Stoke-Everton blev precis som väntat en hård match mellan två fysiska lag. Matchen slutade 1-1 och den största snackisen var att Marouane Fellaini avsiktligt skallade Ryan Shawcross rakt i ansiktet. Domaren såg inte situationen och Fellaini blev inte ens varnad – men efter matchen gick Evertons manager David Moyes hårt åt sin belgiske anfallsstjärna.

- Det är fruktansvärt att göra så och jag förväntar mig att han straffas. Jag har sagt till honom att det inte är acceptabelt och vad han än får för straff så förtjänar han och vi det, sade han.

Nu uppger engelsk och belgisk media att Fellaini riskerar ett hårt straff på nio matchers avstängning. Dessutom tvingar Everton honom att böta 1,5 miljon. I dag ska FA granska bilderna när Fellaini skallade ner Shawcross. Flera tidningar skriver att det mest troliga är att belgaren får tre matchers avstängning, men det finns en till situation där Fellaini ger Shawcross en ful armbåge, och det är just den händelsen som gör att straffet kan bli väldigt hårt.

Förra säsongen straffades Joey Barton med tolv matchers avstängning efter att han armbågat Manchester Citys Carlos Tevez och följde upp det röda kortet med att knäa Sergio Aguero.

"En oberoende regelkommission har behandlat två ärenden gällande två våldshändelser från Bartons sida vilket resulterade i åtta matchers avstängning och böter på 75 000 pund", sa FA då.

Publicerad 2012-12-17 kl 10:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå