TV: Ferguson efter chocken: "Jag ber om ursäkt till fansen"

MANCHESTER UNITED - CRYSTAL PALACE 1-2
0-1 Ambrose 65'
1-1 Macheda (str) 68'
1-2 Murray 98'

Crystal Palace fixade en dunderskräll på Old Trafford. Seger mot Manchester United med 2-1 - och nu är Championship-laget klart för semifinal i ligacupen.

Den stora hjälten var Darren Ambrose. Efter drygt en timme drog han till med ett drömmål från 30 meter. En projektil som vobblade upp i krysset, bakom tredjekeepern Ben Amos, och gästerna gick därmed skrällartat upp i ledning.

– Jag ber om ursäkt till fansen, för det här var inte en Manchester United-prestation, säger United-managern Sir Alex Ferguson.

– Jag vill inte förringa Crystal Palace insats – jag önskar dem all lycka och hoppas att de tar sig till final, för de gjorde en fantastisk match. Jag vill inte gå in på detaljer i vårt lag, vi blev slagna och det här var en väldigt tråkig kväll för Manchester United.

Federicio Macheda kvitterade dock nästan omedelbart. När han sköt 1-1 från straffpunkten efter 68 minuter trodde de flesta att Alex Fergusons manskap, sin vana trogen, skulle koppla greppet och vinna.

Men när matchen gick till förlängning efter 1-1 i full tid var det Palace som återtog ledningen. Craig Murray tryckte in matchavgörande 1-2 efter 98 minuter. Återigen var Darren Ambrose inblandad. Han stod för frisparken, ett inlägg från vänster, som Murray nickade in.

Därmed är fyrfaldiga ligacupvinnaren United borta ur årets turnering, och Palace gör Liverpool Manchester City och Cardiff sällskap i semifinalerna.

Palace möter Cardiff i semifinal medan Manchester City och Liverpool drabbar samman i den andra.