Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Gerrard hyllar VM-psykologen: "Innan vi träffades visste jag knappt vad som pågick i huvudet"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Straffläggningar har sänkt England i flera stora mästerskap.

Nu kan lösningen vara nära: fotbollslandslaget har anlitat idrottspsykologen Steve Peters.

- Innan jag träffade honom visste jag knappt vad som pågick inne i mitt huvud, säger lagkaptenen Steven Gerrard.

Sex olika VM- och EM-slutspel har något gemensamt. Smärtsamma engelska nederlag. Vid samtliga tillfällen har landslaget tvingats lämna mästerskapen efter svidande strafförluster.

Det är något som förbundskaptenen Roy Hodgson vill undvika i Brasilien.

Och han har redan hittat "den perfekta" lösningen.

- Vi har tagit in en idrottspsykolog, och inte vem som helst heller. Vi har fått tag på doktor Steve Peters, en av de bästa i branschen och som arbetat med flera olika sporter, säger Hodgson vid en pressträff inför onsdagens möte med Danmark på Wembley.

- Han har arbetat med Liverpool, så Steven Gerrard känner honom ganska bra, och vi är glada över att vi kan gå in i turneringen med honom.

"Hjälpt mig med mycket"

Den engelska lagkaptenen erkände att han först blev överraskad när han fick höra om Hodgsons beslut att ta in Peters i ledarstaben. Men det är också ett beslut som han välkomnar mer än något annat.

- Jag har träffat Steve under tre år, och han har verkligen hjälpt mig med mycket, säger Gerrard.

- Började träffa honom när jag hade stora problem med ljumskarna 2010. Jag gillar verkligen hur han arbetar. Därför har jag fortsatt att träffa honom, nu har det också blivit betydligt oftare med tanke på att han jobbar med oss i Liverpool.

Jämnare form

Gerrard betonande sedan vikten av att spelarna vet vilken roll Steve Peters får i ett fotbollslag. Att han bara kan hjälpa till om de i truppen vill det själva.

- Det är viktigt att förstå att han inte kan hjälpa en spelare att slå mer precisa straffar, utan mer att få ordning på det som pågår i huvudet. Han har verkligen hjälpt mig att få ordning på mitt spel. Min form känns mer jämn sedan jag började träffa honom.

Varför är det här så viktigt just nu, Roy Hodgson?

- Det gäller att hitta alla fördelar man kan. Om han kan hjälpa oss prestera bättre, vinna flera matcher och komma längre in i turneringen, då är det här något vi måste ta vara på, säger han.

Publicerad 2014-03-04 kl 22:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons