Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
48v

TV: Guardiola hyllar Klopp: "En mästare"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

Manchester City ställs under söndagen mot Liverpool i Premier League. 
Då väljer Pep Guardiola att hylla motståndet till skyarna. 
- Klopp är en mästare på kontringsfotboll, säger Guardiola under en presskonferens. 

Manchester City-tränaren Josep "Pep" Guardiola valde under fredagens presskonferens att gå in med en ödmjuk inställning till söndagens toppmatch mot Liverpool på Anfield. I sålde Philippe Coutinhos frånvaro, så lyfte han i stället fram andra spelare som kan komma att bli avgörande i matchen, samtidigt som han hyllade Jürgen Klopp. 

- När jag ser Liverpool får jag alltid intrycket av att klubben vill göra det till sin egen match. Det är ett lag som har bollskickliga försvarare, samtidigt som Salah, Mané och Firmino är skickliga med bollen och van Dijk är bra i uppbyggnaden. Självklart är även Jürgen Klopp en mästare när det kommer till kontringsspel. Med tre eller fyra passningar, så kan laget ta sig till straffområdet, sa Guardiola på presskonferensen. 

Guardiola anser heller inte att Liverpool kommer att ta skada av att Coutinho lämnade för Barcelona, då han anser att det finns andra spelare som kommer att kliva fram i hans ställe, samtidigt som det finns en historia att ta hänsyn till. 

- Självklart finns inte Coutinhos talang kvar. Jag tror dock att Wijnaldum, Can och Lallana kommer att göra det bra. De har fin energi och fysik. Jag tycker generellt sett att Liverpool spelar som de gjort historiskt. Klubbens supportrar kräver offensiv fobtoll för att de ska försvara sin historia från 1980-talet, då klubben dominerade världen och europeisk fotboll. Jag tror att de har respekt för det, säger han. 

Publicerad 2018-01-13 kl 08:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons