Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Guardiola tror inte City kan gå obesegrat: "Tillhör Arsène Wenger"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Under 2003/2004 gick Arsenal obesegrat en hel säsong.
Pep Guardiola utesluter att City kan göra samma sak.
- Det tillhör Arsène Wenger, säger han på en presskonferens.

Manchester City satte nytt Premier League-rekord då man under onsdagen besegrade Swansea. Segern var lagets 15:e raka i ligaspelet vilket alltså inget annat lag mäktat med tidigare.

En än större prestation stod "The Invincibles" för säsongen 2003/2004. Då gick Arsenal obesegrat under en hel ligasäsong (totalt 49 matcher mellan perioden maj 2003 - oktober 2004), men det är något som Guardiola menar inte kommer ske den här säsongen. Inte ens dagens City skulle klara av det, menar han.

- Det kommer inte att hända. Vi kommer att förlora matcher. Det (att gå obesegrat) tillhör Arsène Wenger. Det som händer nu är ett undantag. Det vi gjort är inte normalt. Vi kommer att försöka fortsätta på samma sätt men vi kommer att förlora matcher, säger han på en presskonferens.

- Det viktigaste är att spela bättre och bättre. Rekord är okej men en dag slås de. Vi fokuserar på att bli bättre på planen, skapa chanser och släppa in lite mål. Och det är det vi gör. Mest nöjd är jag med sättet vi spelar. Statistik är statistik. Det är tacksamt att skriva om men jag är glad över sättet vi spelar på, även om jag tror att vi kan göra det mycket, mycket bättre.

Samtidigt som Guardiola menar att laget kan spela ännu bättre hävdar spanjoren att han som aktiv inte skulle tagit en plats i dagens City-lag.

- Inte en chans. Fernandinho är mycket bättre.

Publicerad 2017-12-15 kl 20:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons