Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Här blir Barrow förste gambier att göra mål i PL

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Modou Barrow skriver in sig i Premier Leagues historieböcker. På lördagen blev han den förste spelaren av gambisk härkomst att göra mål i den engelska högstaserien.

Forwarden flyttade till Sverige vid elva års ålder och har representerat en rad olika klubbar sedan dess. Sommaren 2014 värvades Barrow från Östersund till Swansea, och på lördagen slog han till med sitt första mål. 23-åringen vek in från högerkanten och satte ett distinkt skott i Bournemouths bortre burgavel, till 1-1 för Swansea.

Därmed blev han den förste spelaren från Gambia att näta i Premier League. Totalt sett har spelare från 95 olika länder lyckats med detsamma. Till sist blev det dock förlust för Swansea, med 3-2.

På landslagsfronten hade Barrow tidigare möjlighet att representera Sverige på grund av sitt dubbla medborgarskap. Men förra våren meddelade han att det blir Gambia för hans del.

"Jag inser att mitt beslut kommer som en besvikelse för er som hoppats att jag skulle spela för Sverige, men tro mig, det här är någonting jag funderat över både länge och väl. Förhoppningsvis förstår alla att jag valt det jag tror är bäst. Sverige som land har gett mig många chanser i min karriär och det kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat och vara mitt andra hem", skrev han på facebook.

Publicerad 2016-03-12 kl 20:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons