TV: Här gör City-stjärnan årets dråpligaste självmål

John Guidetti bänkades mot Fulham.

Svensken fick ingen speltid - men inhopparna James Milner och Jesus Navas sköt Manchester City till en 4-2-seger.

Det behövdes - för Vincent Kompany hade precis gjort årets dråpligaste självmål.

Yaya Toure är i en strålande form och det var han som gjorde 1-0 för Manchester City. Mittfältaren skruvade in en stenhård  frispark en bit in i första halvelek. 2-0 kom sedan precis före paus. Davis Silva slog en inläggsfrispark som Demichelis nickade ner till Vincent Kompany. Denne petade in bollen från nära håll.

Med en timme spelad reducerade Kieran Richardson för Fulham. Och ett självmål från Kompany innebar 2-2. Mittbackens ingripande var minst sagt dråpligt. Han skulle rensa undan bollen i eget straffområde, men fick felträffarnas felträff så att det hela istället blev en skruvad lobb som överlistade Joe Hart.

Men City kom dock tillbaka och återtog ledningen med tio minuter kvar, när inhoppande Jesus Navas gjorde 3-2. Och Alvaro Negredo spelade sedan mycket snyggt fram James Milner till 4-2 med en fin yttersidepass.

Precis som Fulhams Alexander Kacaniklic fick John Guidetti tillbringa 90 minuter bland resten av avbytarna vid sidlinjen.

Fulham: Stekelenburg; Riether, Senderos, Hughes, Riise; Dejagah, Karagounis, Parker, Sidwell, Richardson; Taarabt.
Bänken: Kasami, Ruiz, Kacaniklic, Stockdale, Duff, Amorebieta, Bent.

Manchester City: Hart; Clichy, Kompany, Demichelis, Kolarov; Nasri, Fernandinho, Touré, Silva; Džeko, Negredo.
Bänken: Pantilimon, Garcia, Boyata, Milner, Rodwell, Navas, Guidetti.

Publicerad 2013-12-21 kl 19:58