Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Hiddink försvarar Depay: "Han behöver tid"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Manchester Uniteds stjärnvärvning Memphis Depay döms ut som en flopp efter en svag inledning. Men Chelsea-tränaren Guus Hiddink försvarar sin holländske landsman.

- Jag tror att han behöver tid, säger Hiddink.

Memphis Depay var en av de största, om inte den största, stjärnan i Eredivisie förra säsongen. Förväntningarna var höga inför ytterns intåg i Premier League och Manchester United, men flytten från den holländska ligan har inte varit så smidig som 21-åringen hoppats på.

På 14 Premier League-matcher har det bara blivit två mål och ingen assist. Och spelmässigt har Depay inte övertygat. Nu döms 21-åringen ut som en floppvärvning i brittiska medier efter bjudningen mot Stoke.

Men Chelsea-tränaren Guus Hiddink försvarar nu sin landsman, och menar att han borde täckas upp av mer erfarna spelare.

- Han är en väldigt ung kille. När han var i Holland var han en av stjärnorna som väldigt ung, det saknas stjärnspelare som har spelat många år i deras liga. Så från en ung ålder blev han bombarderad som en av de stora talangerna. Självklart har han den talangen, men han måste också konfrontera kraven i Premier League. De är mycket högre i intensiteten i matchen över 90 minuter. Så det är en erfarenhet som alla spelare, inte bara han, måste överkomma. Jag tror att de behöver tid för det, säger Hiddink.

Publicerad 2015-12-27 kl 17:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons