Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Högsta domstolen gav klartecken för Liverpools försäljning

Tom Hicks och George Gillet säljer Liverpool - mot sin vilja. Nu har högsta domstolen gett klubbens styrelse rätten att sälja klubben till New England Sports Ventures.

Liverpools ägare Tom Hicks och George Gillet var inte nöjda med det bud som New England Sport Ventures lagt på den anrika och skuldtyngda klubben. Styrelsen gav däremot klartecken för försäljning och det hela gick till den högsta domstolen i London. På onsdagen kom beskedet - styrelsen har rätt att tacka ja till budet, trots att ägarna inte vill göra det.

Det lär innebära att New England Sports Ventures från Boston i USA, som sedan tidigare äger baseballklubben Red Sox, inom kort kommer att ta över ägandet.

Säkerligen pustar många fans ut efter beskedet. Inte bara för att Hicks och Gillett var väldigt impopulära ägare utan framför allt för klubbens skulder. Det har tidigare rapporterats att en försäljning måste ske senast fredag den här veckan för att en skuld på cirka 2,1 miljarder kronor ska betalas. Om den inte gör det riskerar klubben konkursförvaltning och nio poängs avdrag - något som drabbade Portsmouth ifjol.

Publicerad 2010-10-13 kl 21:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons