Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Holloway sågar Rooney och Bosmanregeln: "Skaffa er ett liv"

Wayne Rooneys situation upprör många. Inte minst Blackpooltränaren Ian Holloway – som sågar spelaren, Bosmanregeln, Fifa och Uefa.
- Skaffa er ett liv, säger Holloway.

Ni har hängt med i svängarna kring Wayne Rooney de senaste dagarna. Anfallaren tycker inte att klubben satsar tillräckligt, utan vill flytta till en annan klubb. Fansen är förbannade, managern Alex Ferguson säger sig vara chockad och medierna skriver massvis av artiklar i ärendet.

En annan person som släppt ut känslosvallet i full gungning är Ian Holloway. Den minst sagt frispråkige Blackooltränaren har ett och annat att säga om affären. I en videointervju ger han sig på Rooneys agerande med en verbal svada utan motstycke.

- Vem vill värva en sådan person?
- Han har fått lön varje vecka och skrivit på ett kontrakt. Det är ett åtagtande. Om jag köper ett hus är det mitt, jag äger det. Då kan huset inte bara bestämma sig för att knalla iväg och göra vad det vill efter några år, säger Holloway i en liknelse.

Han fortsätter:

- Folk säger att spelaren har rätten att själv bestämma. Skitsnack! Visst man kan bli osams med sin tränare – men i så fall: skriv inte på ett fyraårskontrakt. Om Alex Ferguson, en fantastisk ledare, blir överkörd av spelaren och hans agent, hur fel är inte det? Helt uppåt väggarna, säger Holloway.

Till personerna som ligger bakom den så kallade Bosmanregeln har han bara ett budskap.
- Skaffa er ett liv!

Kolla in klippet med Holloways tankar här.

Publicerad 2010-10-22 kl 12:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons