Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Ibrahimovic mot Karlsson - i dag inleds rättegången

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic oxh Ulf Karlsson.

Manchester United har ett par spellediga dagar. I stället är det matchdags i tingsrätten för Zlatan Ibrahimovic, som - via sina ombud - i dag ska möta Ulf Karlsson i det uppmärksammade förtalsmålet.

Länge såg det, åtminstone på pappret, ut som att Zlatan Ibrahimovic själv skulle dyka upp som vittne i Karlstad. Efter en justering av det enskilda åtalet blir det dock enbart fotbollsstjärnans advokater som ska föra hans talan i Värmlands tingsrätt i eftermiddag.

Ulf Karlsson riskerar upp till två års fängelse om han fälls för grovt förtal, även om böter är en vanligare påföljd. Han sade nyligen till Expressen att han "bara vill få det överstökat".

Från Zlatan Ibrahimovics ringhörna är kommentarerna ytterst sparsmakade inför rättegången.

- Vi lämnar inga kommentarer eller några intervjuer, varken nu eller efter rättegången, säger Nils Petersen, en av hans advokater, till TT.

Film i centrum

Zlatan Ibrahimovic har stämt Ulf Karlsson, tidigare bland annat förbundskapten i friidrott, efter uttalanden i våras om att Ibrahimovic kan ha varit dopad under sin tid i Juventus. Den centrala bevisningen i målet är en inspelning av paneldebatten som Ulf Karlsson deltog i — en film som båda sidor åberopat som bevis.

- Vi anser ju att filmen är bevis för att det som sägs där inte utgör förtal, säger Johan Eriksson, som är Karlssons advokat.

- Vi påstår också att det redan av deras egen bevisning framgår att det aldrig var Ulf Karlssons avsikt att påstå att Zlatan var medvetet dopad.

Öppen ursäkt

Ulf Karlsson, som hela tiden nekat till brott, bad några dagar efter mötet om ursäkt i ett öppet brev.

"Under debatten uttryckte jag mig både otydligt och olyckligt om Zlatan Ibrahimovic. Jag förstår nu, i efterhand, att det jag sa kan uppfattas som ett utpekande och det är djupt beklagligt. Det var inte alls min avsikt", skrev Karlsson.

Ibrahimovic har i skrivelserna till tingsrätten inte krävt något skadestånd, men däremot begärt ersättning för rättegångskostnaderna.

I klippet ser ni Anna Brolin och yttrandefrihetsexperten Nils Funcke diskutera den kommande rättegången.

Publicerad 2016-12-19 kl 07:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons