TV: Ilska i Newcastle efter bortömt mål - City tog sjätte raka

Sex raka för Manchester City som slog Newcastle med 2-0 på bortaplan. Eftersnacket lär dock handla mer om Newcastles bortdömda mål än Citys fina form.

Situationen som fick Newcastle att se rött

Manchester City rivstartade borta mot Newcastle när Edin Dzeko bombade upp bollen i nättaket till 1-0 i åttonde minuten.

Newcastle fick sedan jubla efter en halvtimme, men det jublet kom av sig efter att domaren efter konfererande med sin assisterande ute på linjen dömde bort målet på grund av offside. Bollen sattes i mål av Check Tiote som dundrade in ett skott från 30 meter. Lagkamraten Gouffran stod nedanför Manchester Citys siste försvarare men rörde aldrig bollen, något som i Newcastlelägret togs som intäkt för att han inte påverkat spelet. Newcastlemanagern Alan Pardew var vansinnig och skällde ut domarteamet efter noter.

Necastle jagade sedan en kvittering men City höll tätt och punkterade matchen i 95.e minuten när Alvaro Negredo efter viss möda gjort 2-0, hans femte mål på tre matche.

City har nu 47 poäng och leder ligan före Chelsea och Arsenal, de sistnämnda har dock en match mindre spelad och kan gå om vid vinst mot Aston Villa på måndagskvällen.

Laguppställningar:

Newcastle: Krul – Santon, S.Taylor, Williamson, Yanga-Mbiwa – Anita, Tiote, Cabaye – Sissoko, Remy, Gouffran

Bänk: Elliot, Haidara, Gosling, Marveaux, Sammy Ameobi, Ben Arfa, Cisse

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Nasri, Fernandinho, Yaya Toure, Silva – Negredo, Dzeko

Bänk: Pantilimon, Richards, Lescott, Clichy, Garcia, Milner, Navas

Publicerad 2014-01-12 kl 21:44