Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Janne Andersson om CL-drömmarna: "Något att se fram emot"

Nästa

Avbryt
Försök igen

För IFK Norrköping väntar ett Champions League-kval senare i år. Janne Andersson tror att laget har en chans att ta sig vidare.
- Får vi behålla det här laget så tycker jag att vi har rimliga möjligheter, säger tränaren till C More.

IFK Norrköping gjorde succé förra säsongen. Med guldlaget nästan helt intakt, tror Janne Andersson att de har en chans att nå Champions League senare i år. Som förberedning har laget sett till att möta internationellt motstånd under försäsongen.

- På träningslägret mötte vi tre lag av internationellt snitt. Norrköping har inte så många spelare med erfarenhet av internationellt motstånd, så med tanke på sommarens kval så ville vi möta dessa. Då har det sett bra ut, säger Andersson.

Lokomotiv Moskva, Zenit och Jablonec var några av lagen som Norrköping matchades mot. Andersson tycker att hans lag visade prov på gott motstånd mot dessa.

- När respekten släppte så visade vi att vi stundtals kan matcha de här lagen, trots att de är längre fram formmässigt. Jag tyckte vi blev stärkta av det, säger Janne Andersson.

Att gå till Champions League skulle betyda mycket för Norrköping som stad. Det är en dröm som Andersson anser är möjlig att nå.

- Får vi behålla det här laget så tycker jag att vi har rimliga möjligheter. Det vore ju helt fantastiskt, Malmö gjorde det och det betydde mycket för hela staden. Det är långt dit, men vi har något att se fram emot, säger tränaren.

Janne Andersson är en av de som har nämnts som en möjlig kandidat att ta över efter Erik Hamrén i landslaget. Något som han själv finner humoristiskt.

- Jag vet inte om jag är någon kandidat, det var väl någon dåre som föreslog att jag var ett alternativ, skojar Andersson och tillägger:
- Det är ingenting jag bryr mig om, det är IFK som gäller.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Publicerad 2016-02-14 kl 19:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons