TV: Kane derbyhjälte för Spurs - sänkte Arsenal med två mål

Tottenham hade inte vunnit mot Arsenal i Premier League sedan mars 2013.
I dag klev Harry Kane fram och blev stor matchhjälte med sina två mål.

Noterbart var att förre Arsenal-spelaren Emmanuel Adebayor inte ens var med på bänken för Tottenham. I Arsenal saknades Alexis Sanchez helt.

Hemmalaget inledde derbyt starkt - men det var Arsenal som skulle ta ledningen. Danny Welbeck satte iväg i hög fart längs med högerkanten och spelade in till Olivier Giroud vars försök nådde Mesut Özil.

Huruvida tysken stod offside är oklart. Desto klarare var avslutet, där Özil snyggt placerade upp bollen i krysset.

Trots ett visst Tottenham-övertag i spelet stod det allt jämt 0-1 till Arsenal efter första halvlek.

I den 56:e minuten gjorde Tottenham 1-1 efter en hörnsituation, där Harry Kane distinkt avslutade vid den bortre stolpen.

Efter 86 minuter var det dags för Harry Kane igen med sitt andra mål för dagen, när han nickade in ett fint inlägg vid Ospinas bortre stolpe.

Till slut höll Tottenham emot och vann rättvist med 2-1 efter att ha skapat de vassaste chanserna. I och med segern passerar Tottenham Arsenal och placerar sig på en fjärdeplats i den haltande tabellen.

Tottenham: Lloris - Walker, Dier, Vertonghen, Rose - Bentaleb, Mason - Eriksen, Dembele, Lamela - Kane

Avbytare: Vorm, Davies, Fazio, Chadli, Paulinho, Stambouli, Soldado

Arsenal: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin - Welbeck, Ramsey, Cazorla, Özil - Giroud

Avbytare: Szczesny, Gibbs, Gabriel, Flamini, Rosicky, Walcott, Akpom

Publicerad 2015-02-07 kl 15:40