Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Klopp får fråga om Oscar - då brister det

Foto: Reuters/SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Oscar flyttar till Shanghai och blir en av världens bäst betalda spelare.
Jürgen Klopp fick frågan om flytten – och brast ut i skratt:
- Det finns inga problem med pengar längre, konstaterar tysken.

Det var under fredagen som affären blev helt klar. Oscar lämnar London och Chelsea för att i stället spela i den kinesiska ligan och Shanghai SIPG. Affären rapporteras vara värd över 600 miljoner för Chelsea och Oscar blir en av de bäst betalda spelarna i världen.

På fredagen mötte även Liverpools manager Jürgen Klopp media och han fick då frågan om Oscars övergång och Kinas inträde på transfermarknaden.

- Många klubbar tänker likadant om England. Pengarna kan ta de bästa spelarna till England. Vad kan jag säga? Det är en fri värld och man tar sina egna beslut. Om en spelare beslutar sig för att åka dit är det vanligtvis under en annan tid av din karriär så jag tror inte att det här faktiskt är en liga där man vill spela. Men om ligan vill ha den spelaren så är det enda sättet pengar och det finns inga ”vapen” för att hålla honom här, sa Klopp.

Tysken förklarar att han själv inte skulle resonerat likadant och när han kom in på den smått otroliga ersättningen till Oscar kunde han inte hålla sig för skratt.

- För mig är det inget alternativ eftersom jag jobbar mycket och jag är vill ha ett privatliv som jag är van vid. För mig är det inget alternativ att flytta till Kina. Men människor tar sina egna beslut, det är en annan möjlighet för spelarna och förhoppningsvis kan de bli glada där och förhoppningsvis är Oscars familj glada över beslutet (skratt). De behöver inte bry sig om pengar längre.

På presskonferensen fick han dessutom frågan kring hur det är med skadade Philippe Coutinho:
- Tyvärr är han inte med i träning ännu. Han kör sin egen träning och det är en stor skillnad. Innan han är tillbaka i full träning behöver vi inte ens fundera på när han kan göra comeback

Se Klopp prata Oscars övergång och Coutinhos skadeläge i klippet!

Publicerad 2016-12-23 kl 22:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons